EXECUTAM URMATOARELE LUCRARI





EXECUTAM SERPENTINE SI SOBE IN CLOPOTE TIP CENTRALA TERMICA ..

EFECTUAM ISTALATII TERMICE (PANOURI SOLARE
INCALZIRE IN PARDOSEALA,)



duminică, 12 mai 2013

CUM SA FACEM INSTALATII SI INCALZIREA IN PARDOSEALA...

De la inceput se face pregatirea locului prin maturarea de impuritati si reziduri de la constructie si spalarea betonului existent de la praf pentru o aderenta mai buna a mortarului elastic ce se va turna pentru egalizarea betonului existent..


dupa curatarea sapei se da nivel la urmatoarea faza adica la aducerea betonului existent la nivel de planeitate cu abatere 0 prin turnare de o sapa usoara formata din ciment si polistiren..

dupa faza asta urmeaza sa intindem placile de polistiren si spuma de la firma Buderus germania.




 dupa montarea placilor de polistiren si prinderea lor cu banda adeziva intre ele,se trece la montarea bandei perimetrale peste toti peretii cat si tocuri de usi pentru a crea o sapa suspendata(flotanta) adica nelipita de ziduri ori beton..

pana aici e totul ok..se trece acum la faza de trasare si impletire de tevi pe zone cat si ochiuri nu mai mari de 6mp/zona..totul se face dupa planul de executie a lucrarii.





 Aici avem distribuitoarele unde vin conectate tevile de tur retur pe fiecare zona si ochi impletit de teava si pe nivele..depinde de suprafata casei..aici e vorba la o vila de 1000mp pe 3 nivele..


la fiecare trecere de teava tur retur prin zona de usi se imbraca teava cu un tub flexibil..
Simultan alta echipa de meseriasi se ocupa de inima sistemului in pardoseala adica centrala..



Aici avem un boiler pe curent si serpentina de 200L separat si mai jos avem



un pufar cu doua serpentine solara si una la thermosemineu,aici sistemul functioneaza pe 3 variante 1) solara 2) thermosemineu,3) centrala motorina..toate automatizate si lucreaza simultan in caz de nevoie si separat prin programarea lor..se ajuta reciproc automatizat in functionare.
1. panouri solare
2.centrala pe motorina

3.thermosemineu pe lemne
Toate 3 variante sunt legate la un pufar tanc de 1000L...
Dupa terminarea instalatiilor se face presurizarea tevilor la 3 bari si se lasa asa 3 zile,iar dupa aia se trece la turnarea sapei definitive cu liant special..


Mentionez ca sapele flotante se toarna minim 5cm si maxim de 7cm pentru un randament maxim de caldura..daca depasim aceasta grosime la sapa inseamna consum mai mare de energie in incalzire cat si intarzierea in randamentul asteptat..
Dupa turnarea sapei se lasa sa se usuce cam o saptamana si apoi se face faza de coacere la 20grade cu centrala in functie, timp de inca o saptamana .iar dupa acest timp se poate trece la urmatoarele faze de acoperire cu gresie ori parchet...


sper ca va placut explicatiile mele la una din lucrarile mele efectuate la instalatii cu incalzirea in pardoseala..

va multumesc..pentru mai multe informatii..0756938542..George  suceava



Un comentariu:

Postări populare

CE AVANTAJE ARE O SOBA TIP CENTRALA TERMICA